T. 0545 - 471 404

Begeleid wonen autisme Twente

OpWeg coaching biedt woonbegeleiding voor personen vanaf 18 jaar. Deze begeleiding is geschikt voor klanten die nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. We zijn gespecialiseerd in jongeren met autisme en onze ervaren coaches helpen deze jongeren zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Begeleid wonen autisme Twente

Begeleid wonen bij autisme in Twente hebben wij onderverdeeld in twee soorten:

  • Zelfstandig wonen
  • Wonen op een groep

Zelfstandig wonen

Wilt u wel zelfstandig blijven wonen? Dan is het begeleid zelfstandig wonen een geschikte oplossing. In dit geval woont u in een eigen woning in uw eigen woonplaats. Onze begeleiding houdt in dat we ondersteuning bieden door minimaal twee keer per week langs te komen. We bieden u een aanpak op maat en dat betekent dat we samen met u kijken wat uw wensen en behoeften zijn wat betreft de begeleiding. Zoekt u nog een woning? Dan kan de coach helpen om woonruimte te vinden.

Wonen op een groep

Het is voor onze klanten mogelijk om in een huis van OpWeg coaching te wonen. U woont daar dan samen met 2 of 3 andere klanten. Iedereen heeft een eigen slaapkamer en daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer en tuin. De begeleiding houdt in dat de coaches helpen met individuele of gezamenlijke doelen om de ontwikkeling te stimuleren.

Ondersteuning op verschillende gebieden

Begeleid wonen bij autisme in Twente betekent bij ons ondersteuning op diverse gebieden. Zo helpen we met het regelen van praktische zaken en onderhouden we het contact met verschillende instanties. We geven persoonlijke tips over het omgaan met anderen en ook voor een persoonlijke praatje kunt u altijd bij ons terecht.

Meer weten? Neem nu contact met ons op »

Begeleid wonen bij autisme in Twente

Wilt u meer informatie over het begeleid wonen in Twente? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden al uw vragen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er in ieder geval een indicatie zijn vanuit het CIZ.