T. 0545 - 471 404

Hulp autisme kind Twente

Heeft u hulp nodig bij autisme voor uw kind in Twente? OpWeg coaching helpt met ambulante begeleiding en trainingen. Of u nu in Eibergen, Enschede of Winterswijk woont: in de Achterhoek en Twente kunt u voor hulp in de psychiatrische problematiek bij ons terecht.

Hulp autisme kind Twente

Onze hulp bij autisme voor een kind in Twente is onder te verdelen in twee situaties:

  • Persoonlijke begeleiding
  • Groepstrainingen

Persoonlijke begeleiding

Bij de persoonlijke begeleiding gaat het om het creëren van een gestructureerde en overzichtelijke aanpak voor het kind. Dit realiseren wij door ondersteuning te bieden op verschillende gebieden. Voor een kind zijn deze knelpunten veelal terug te zien op school en in het dagelijks leven. Hoe plan je je huiswerk in en hoe leer je voor een toets? Ook leren we om te gaan met anderen in de omgeving. Hoe ga je met klasgenoten en met de leraar om? Deze en nog vele andere vragen kunnen we beantwoorden en oplossen met onze individuele begeleiding.

Groepstrainingen

Wij geven trainingen voor twee verschillende leeftijdsgroepen: van 8 tot 12 jaar en van 13 tot 17 jaar. Wanneer uw kind in de eerste leeftijdscategorie zit, dan draait de training om de sociale vaardigheden. Voor kinderen met autisme zijn sociale situaties erg lastig om in te schatten. Het doel van deze training is het beter kunnen inschatten van diverse sociale situaties. Daar komt ook het reageren op deze situaties bij kijken. Gedrag, communicatie en emoties staan centraal. De training is erg interactief en wordt met muziek en spellen erg leuk gemaakt voor de kinderen.

Meer weten? Neem nu contact met ons op »

Hulp bij autisme voor uw kind in Twente en de Achterhoek

Ook wanneer u in Gelderland woont kunnen wij u uiteraard hulp bieden bij autisme. Dus woont u in de buurt van Groenlo of Lichtenvoorde? Neem gerust contact met ons op.