T. 0545 - 471 404

Caren

 

 

 

 

Om onze cliënten zicht te geven op hun eigen begeleidingsproces, maakt OpWeg gebruik van Caren. Caren is een veilig online zorgnetwerk voor iedereen die zorg krijgt of zorg geeft.

Bij OpWeg heb je met Caren zicht op je zorgplan, de geplande afspraken, de rapportages en kun je contact leggen met de zorgorganisatie en eventuele mantelzorgers toevoegen die van belang zijn voor de begeleiding.

OpWeg vindt het belangrijk om de samenwerking met mantelzorgers op te zoeken, om zo een optimale uitvoer te geven aan de zorgvraag. Door het gebruik van Caren zorgen we voor een zo’n groot mogelijke transparantie tussen de cliënt, OpWeg en de mantelzorgers.

Caren wordt gemaakt door Nedap Healthcare, een bedrijf gespecialiseerd in software voor zorgorganisaties. Hun doel is de wereld een klein beetje beter maken met slimme oplossingen. Zelf regelen, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en goed samenwerken staan daarbij voorop. Nedap Healthcare is onderdeel van Nedap N.V. in Groenlo.

Veiligheid staat voorop bij Caren. De gegevens worden alleen in Nederland opgeslagen, op servers die Nedap zelf beheert. Ook de verbinding van de server naar je computer is beveiligd. Nedap verkoopt nooit je gegevens en delen ze alleen met de zorg als je hiervoor toestemming geeft. De helpdesk van Caren/Nedap heeft geen toegang tot je medische gegevens.

Ben je cliënt bij OpWeg en wil je ook gebruik maken van Caren? Neem dan contact op met je coach. Hij/zij kan je aanvraag binnen OpWeg uitzetten, waarna je een brief thuisgestuurd krijgt met een uitleg en activeringscode om gebruik te kunnen maken van Caren en direct gekoppeld te zijn aan OpWeg coaching.

Caren is op en top gebruiksvriendelijk. Op de website www.caren.nl staat een uitgebreide handleiding.