T. 0545 - 471 404

Hoe werken wij?

Wij werken cliëntgericht, dus vanuit de unieke, specifieke vraag van kind, jongere of volwassene: het gaat altijd om zorg op maat, rekening houdend met persoonlijke behoeftes en de kaders die de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de Jeugdwet ons bieden. Dit onderscheidt ons van standaard uitgestippelde zorgtrajecten of uniforme benaderingen. Ieder mens is uniek en daardoor is elke zorgvraag anders. In de benadering naar onze cliënten werken wij vanuit onderstaande werkwijzes:

 • Oplossingsgericht:
  We sluiten zo dicht mogelijk aan op de belevingswereld en motivatie, zodat de kans op succes het grootst is. We laten uzelf kijken naar het probleem en leiden u via vragen naar uw eigen oplossing.’.
 • Empowerment:
  Vanuit de kwaliteiten van de klant willen we door ons enthousiasme en onze professionele aanpak een positieve ontwikkeling bevorderen.
 • Cognitieve gedragstherapie:
  Deze aanpak vormt het uitgangspunt voor de coach: hoe benader je de cliënt, hoe kunnen gedachten veranderen? Hoe staan gedachten, gevoelens en gedrag in verband met elkaar? De coach is opgeleid om dit op een afwisselende manier met de cliënt bespreekbaar te maken.
 • Autisme Centraal Methodiek:
  Deze methodiek helpt je anders kijken naar het gedrag van mensen met autisme. Aan de hand van zes kernbegrippen helpt de methodiek om een autismevriendelijke school-, leefgroep-, thuis- of werkomgeving te creëren. 
  Voor meer informatie over de methodiek klik hier.

Via deze link vindt u een overzichtelijk stappenplan van de werkwijze die wij binnen OpwegCoaching volgen