T. 0545 - 471 404

Begeleid zelfstandig wonen autisme

Zelfstandig wonen, maar wel met de nodige begeleiding is een geschikte oplossing voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Geheel zelfstandig wonen is geen optie en ondersteuning van onze coaches kan geen kwaad. In dit geval kan de klant in een eigen huis wonen en komt één van onze coaches met de nodige expertise en ervaring minimaal twee keer per week langs voor hulp. Bij OpWeg coaching kunnen jongeren en volwassenen met autisme begeleid zelfstandig wonen.

Begeleid zelfstandig wonen autisme

Waarmee begeleiden we onze klanten bij het zelfstandig wonen? We staan op diverse gebieden klaar voor onze klanten: van de huisvesting en financiën tot de dagbesteding en het sociaal functioneren. We helpen u bij de zoektocht naar een geschikte woonruimte en bieden u hulp bij het onderhouden van uw woning. Daarnaast zijn de financiën vaak een lastig punt voor onze klanten met een psychiatrische problematiek. We helpen onze klanten dan ook graag met het duidelijk maken van de financiën. Ook ondersteunen we de klant bij zijn of haar dagbesteding. Samen gaan we op zoek naar hobby’s, school of werk waarmee hij of zij zich de hele week goed mee kan vermaken.

Onze algemene werkwijze

Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen. Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, richten we ons op de motivatie. Empowerment is een term waar wij helemaal achter staan. Hiermee bevorderen we een positieve voortgang door de combinatie van onze professionaliteit en ons enthousiasme. Onze coaches werken met een aanpak op basis van cognitieve gedragstherapie. We bespreken de gedachten, gevoelens en het gedrag van de klant en we kijken hoe dit met elkaar in verband staat. Bovendien vinden we het belangrijk dat de klant zelf aan de slag gaat. Het is goed voor het leerproces om zelf ook te doen en te ervaren.

Meer weten? Neem nu contact met ons op »

OpWeg coaching: begeleid zelfstandig wonen bij autisme

Begeleid zelfstandig wonen met autisme is ideaal wanneer iemand ondersteuning nodig heeft in het dagelijks leven. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de soorten begeleiding die we u bieden.