T. 0545 - 471 404

Begeleiding groep

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om zichzelf te kunnen zijn in een groep, samen te werken met anderen of deel te nemen aan groepsactiviteiten. Om hierbij te helpen, bieden wij begeleiding in groepsverband aan.

Onze dagbesteding:
Zinvol bezig zijn, dat is voor iedereen belangrijk. Voor mensen met diverse problematieken en kwetsbaarheden is dagbesteding in of buiten een activiteitencentrum een mogelijkheid om te werken aan participatie middels zinvol bezig te zijn met activiteiten, samen met anderen of juist alleen. Het kan ook zijn dat het voor u essentieel is om andere mensen te ontmoeten om vaardigheden te oefenen en te vergroten, of om niet in een sociaal isolement te geraken. In ieder geval staan uw interesses en mogelijkheden bij ons centraal en gaan we samen kijken wat wij u binnen de kaders van de wet WMO kunnen bieden.

Aanbod:
De activiteiten vinden plaats in en rond onze locatie aan de Rondweg West 5 in Winterswijk en variëren van recreatief tot creatief en van belevingsgericht tot educatief. Een selectie uit ons aanbod is

  • Educatief: sociale vaardigheden, communicatieve vaardigheden, computervaardigheden, financiële vaardigheden, koken, wassen en andere huishoudelijke taken
  • Werkzaamheden buiten: sport en spel (squad), tuinwerkzaamheden, wandelen, klussen. Daarnaast kunnen we helpen bij het vinden en ondersteunen van vrijwilligerswerk en het vinden van regulier werk en/of stage passend bij de kwetsbaarheid en de klant.
  • Creatieve ontwikkeling: schilderen, houtbewerken, fotografie, muziek, gezelschapsspellen gericht op verlagen kwetsbaarheid, kleien.

Veel van onze activiteiten werken positief op het verbeteren van de over- en onder gevoeligheid van zintuigelijke prikkels bij bijvoorbeeld ASS.

Informatie:
Het ene activiteitencentrum is het andere niet. De omgeving, de activiteiten, de deelnemers en de medewerkers verschillen. Wij vinden het belangrijk dat u zich prettig voelt, vandaar bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend een kijkje te komen nemen.

Heeft u interesse om een kijkje te komen nemen?
Neem contact met ons op voor meer informatie of om te kijken wanneer dat kan.