T. 0545 - 471 404

Vacature Ambulant Coach (24 - 36 uur)

OpWeg is wegens uitbreiding voortdurend op zoek naar versterking van haar teams Berkelland, Winterswijk en Enschede.

Wij zoeken meerdere enthousiaste en professionele hulpverleners voor de functie van:

 • AMBULANT COACH (24 – 36 uur)

Wat ga je doen als ambulant coach:
Je gaat zelfstandig aan de slag binnen de thuissituatie van de cliënt. Dit kan een kind, een jeugdige, de ouders van het kind/de jeugdige of een (jong)volwassene zijn. Het werkgebied is Achterhoek en Enschede.

Als coach kom je terecht in een regioteam met coaches die allen een gedegen achtergrond hebben en specifieke kennis inbrengen. Het team wordt inhoudelijk ondersteund door een Gedragsdeskundige en Proces Regisseur.

We hebben voor belangstellenden ook mogelijkheden een deel in te vullen in ons nieuwe project: Het Groeihuis:

In Het Groeihuis ben je met andere coaches en cliënten samen. Je begeleidt diverse cliënten van verschillende leeftijden (zowel WMO als Jeugd) met hun eigen ontwikkelingsvraag en je gaat als begeleider op zoek naar hoe jij de cliënt kan stimuleren, motiveren en activeren. Zodat ze uiteindelijk met een goed resultaat hun leven steeds zelfstandiger kunnen vormgeven of door impasses heen kunnen komen c.q. hun vaardigheden kunnen vergroten. Naast je werk als ambulant coach kan je dus ook werken in Het Groeihuis. Ook bij een combinatie word je ingedeeld in een regioteam. Op dit moment is Het Groeihuis bezet met jongeren die langdurig uitvallen op school of die hulp nodig hebben bij daginvulling na school.

Bij OpWeg worden we enthousiast van mensen met een hart voor de zorg
Je bent zelfstandig en oplossingsgericht. Wat we graag zien in ons team zijn collega’s met een (h)eerlijke positieve energie, die integriteit en betrouwbaarheid belangrijk vinden. Creatief vormgeven aan je zelfstandige baan kan binnen OpWeg goed. Je kan snel schakelen indien nodig en je vindt verschillende opdrachten per week juist een uitdaging.

Over jou:

 • Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit
 • Je hebt een (liefst) afgeronde opleiding op mbo- of hbo-niveau (SPH/MWD/Pedagogiek)
 • Een SKJ-registratie vinden we prettig, maar kan je ook via ons scholingsbeleid behalen
 • Je hebt ervaring met onze uitdagende of vergelijkbare doelgroep
 • Je bent creatief en laagdrempelig in je begeleiding en bent in staat vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij de cliënt en zijn/haar systeem
 • Je kunt helder en duidelijk communiceren, zowel naar je collega’s als naar je cliënten
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en beschikt over een eigen auto
 • Je bent flexibel in je tijden en dagen (werkdagen in overleg).

Wat bieden wij:
Ga je aan de slag voor OpWeg coaching, dan krijg je méér dan alleen een baan. We zijn een bruisende en uitdagend ontwikkelende organisatie, met veel mogelijkheden voor persoonlijke groei door een goed opleidingsbeleid en ook een extra traject voor duurzame inzetbaarheid per medewerker.

Een baan bij OpWeg vraagt flexibiliteit en inzet, maar het bied je ook een hoop vrijheid en unieke kansen. We zijn aanbesteed in de Achterhoek en Twente (WMO en Jeugd) en bieden ook hulpverlening aan in WLZ en soms PGB.

Je wordt ondersteund door een Proces Regisseur, Gedragsdeskundige en coördinatoren. We hebben oog voor jou binnen onze organisatie.

De zakelijke kant:

 • Contract voor bepaalde tijd, uren dienstverband in overleg van 24 – 36 uur, afhankelijk van je wens en uitkomsten van het kennismakingsgesprek;
 • Werkdagen in overleg, deels beschikbaar in avonden of weekenden.
 • Goede secundaire voorwaarden; vakantiegeld, eindejaarsuitkering, loopbaanbudget en extra duurzame inzetbaarheidsuren.
 • Een salaris conform CAO Sociaal Werk; afhankelijk van het ervaringsniveau.

Solliciteren
Ben je nog niet helemaal klaar met je hbo-opleiding, heb je wel een mbo-diploma of werk je al wel in het werkveld? Schroom dan niet om toch te solliciteren.

Stuur jouw motivatiebrief voorzien van CV z.s.m. naar:  sollicitatie@opwegcoaching.nl  t.a.v. Jacqueline Sterenborg o.v.v. sollicitatie Groeihuis/ambulant coach.

De gesprekken zullen in overleg en zo spoedig mogelijk plaatsvinden.